Semi 1 - Armenien, Lettland, Estland, Sverige

Tänkte att med 29 dagar kvar till Eurovision kickar igång så kändes det som om det var dags att betygsätta låtarna! Låt oss börja från början, med Armenien, Lettland, Estland och Sverige! 

 
Armenien - Aram MP3, "Not alone" 
 
Detta är en av de låtar som är favorittippade i år, som många tror (och hoppas) på kommer vinna. Personligen är detta inte den låt jag vill ska vinna, men om den skulle vinna skulle jag ändå vara en helt okej med det! Låten är väldigt bra, jag gillar att den går från att vara helt lugn till att bli en riktigt pampig och dramatisk låt! Aram MP3 har även enligt mig en riktigt bra röst, och jag gillar att han kommer vara helt ensam på scen, det är en grej som är så sjukt underskattad! Dock känns det som att det finns en risk för att han inte klarar av att framföra låten på ett mäktigt sätt nog... Men det återstår att se! Låten får i alla fall 4/5 i betyg av mig! 
 
 
Lettland - Aarzemnieki, "Cake to bake" 

Till skillnad från Armeninen är Lettlands låt inte alls favorittippad, och jag har inte sett den på många topp-listor. Personligen håller jag med de som inte har denna låt på sina top listor, eller som har den långt ner på top-listan. Låten skulle jag inte säga är bra precis, och helt ärligt känns det nästan som om de som skrev låten var höga när de skrev den haha... Texten är ju ganska speciell. Dock är låten rätt underhållande, om man är på rätt humör. Men annars så tycker jag inte att den funkar. Så låten får bara 2/5 i betyg av mig! 
 
 
Estiland - Tanja, "Amazing" 
 
Detta är en låt som väldigt många också verkar tycka om. Men helt ärligt så kan jag inte säga att jag håller med de personerna. Jag förstår inte vad det är som är så bra med låten. Det känns som en låt som jag har hört tusen gånger innan, plus att dansen mellan sångerskan och mannen genom hela numret känns lite kopierat från sista delen av "Euphoria"-framträdandet... Dock känns det bara som en dålig kopia. Nä, jag tycker inte om den här låten alls. Den får dock ett poäng endast för att låten lätt sätter sig på hjärnan (tyvärr)... 
 
 
Sverige - Sanna Nielsen, "Undo" 
 
Nu är vi redan framme vid Sverige! Vid finalen i melodifestivalen kände jag att det inte gjorde så stor skillnad om Sanna eller Ace vann, så att Sanna vann tyckte jag var helt okej. Jag tycker om låten, det är en riktigt bra ballad och verkligen ett av Sannas bättre bidrag hon tävlat med! Dock tycker jag inte att den räcker hela vägen, och vad som inte räcker är svårt att säga. Den har väl helt enkelt inte det där lilla extra. Men den är ändå väldigt bra, så 3/5 får den i betyg av mig! 
 
 
 
Vad tycker ni om de här låtarna??